Παραλία του Παπά Νερό

Τα καλύτερα του
Ανατολικού Πηλίου


Σε απόσταση 55 χλμ. από τον Βόλο, το άλλοτε ψαροχώρι με το όνομα Άγιος Γιάννης αποτελεί εδώ και χρόνια το πιο κοσμοπολίτικο θέρετρο του Ανατολικού Πηλίου. Με μεγάλη αμμώδη παραλία, οργανωμένη και με γαλάζια σημαία, διαθέτει σημαντική τουριστική υποδομή, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι παρ' όλο που είναι παραθαλάσσιος, διατηρεί πολλά πηλιορείτικα χαρακτηριστικά χάρη στην εγγύτητά του με τα ορεινά χωριά, αλλά και την πλούσια βλάστηση του βουνού.
Ακριβώς στα όρια της παραλίας του Αη Γιάννη θα βρείτε μια εντυπωσιακή αμμουδιά, με την περίεργη ονομασία Παπά Νερό. Η παραλία πήρε το όνομά της από την ομώνυμη πηγή που βρίσκεται λίγο πιο πάνω, στη θέση Τρύπια Πέτρα, λέγεται ωστόσο ότι πριν από πολλά χρόνια πνίγηκε εδώ ένας παπάς. Απ' όπου κι αν πήρε το όνομά της, ένα είναι βέβαιο: πρόκειται για εκπληκτική τοποθεσία, με τη γαλάζια σημαία και αυτή, φυσικά.

Παπά Νερό


Η πανέμορφη παραλία Παπά Νερό είναι μία από τις πιο φημισμένες παραλίες του Πηλίου. Η πεντακάθαρη αμμουδερή παραλία της με τη χρυσαφένια άμμο, τα γαλάζια αιγαιοπελαγίτικα νερά και το καταπράσινο βουνό που την περιβάλλει την κάνουν να μοιάζει με εξωτικό μέρος.
Η παραλία της είναι οργανωμένη καθώς διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες, ναυαγοσώστη και η πρόσβασή σας στην παραλία είναι αρκετά εύκολη, ακολουθώντας τον ασφαλτόδρομο. Πρέπει, βέβαια, να είστε πολύ προσεκτικοί κατά της περιόδους της έντονης τουριστικής κίνησης, όπου η είσοδος στην παραλία απαγορεύεται στα αυτοκίνητα, οπότε θα χρειαστεί να περπατήσετε για να απολαύσετε το μπάνιο σας στο μαγευτικό αυτό μέρος.

Λίγο πριν το τέλος της παραλίας Παπά Νερό θα βρείτε το εστιατόριο "Η Ωραία Αμμουδιά" του Δημήτρη Ντελή, το ομώνυμο καφέ-μπαρ και τις ομπρέλες με ξαπλώστρες στην παραλία ακριβώς από κάτω. Καλές διακοπές, καλό μπάνιο και καλή όρεξη!!

"Η Ωραία Αμμουδιά" στο Παπά Νερό